Voorbeelden

Wat we eerder hebben gemaakt

Onze klanten

Waar we trots op zijn

Voorbeeld:

Volume

Sommige producten moeten in zo’n grote oplage dat het volume een uitdaging kan zijn. 

Napje

Dit zijn kleine verfbakjes die per 10.000 stuks in een doos verpakt worden. De vraag naar deze producten is da afgelopen jaren zeer sterk toegenomen, de productie was afgelopen jaar ongeveer 6 miljoen stuks. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is een productielijn opgezet waarmee 24/7 geproduceerd kan worden.

De aanspuitingen/afvalproducten die tijdens dit proces ontstaan worden door middel van een robot uit de matrijs gehaald en in een maalmolen gegooid zodat deze weer vermalen en hergebruikt kunnen worden in het proces. Het hergebruiken van deze aanspuitingen zorgt ervoor dat er tijdens productie afval voorkomen wordt.

Het Napje zelf is tevens geproduceerd uit recycle materiaal.

Voorbeeld

Complexiteit

We denken mee om oplossingen te vinden voor complexe problemen.

Kassenautomatisering

Wij ontvingen een aanvraag voor een product in de kassenautomatisering dat vroeger van metaal werd gemaakt, dit had diverse nadelen zoals het beschadigen van andere onderdelen en het duur is in aanschaf. Door meer materiaal aan een kant toe te voegen kan ervoor gezocht worden dat het zwaartepunt verplaatst wordt. De vraag werd bij ons neergelegd of het ook mogelijk deze producten in kunststof te maken. Het product opdikken aan een kant was geen optie omdat hierdoor de inval in het product te groot zou worden en het zwaartepunt niet voldoende verplaatst werd.

Wij zijn met de optie gekomen een gewichtje in het product te omspuiten waardoor de zwaartepunt verplaatst. Om dit in grote series te kunnen produceren hebben wij ook de automatisering hiervoor verzorgd. De gewichtjes worden volautomatisch uit een triltrommel door een robot 6-assige robot in de matrijs ingelegd. Productie vindt 24/7 plaats.

Voorbeeld

Automatisering

24 / 7 volautomatische productie

Verpakking voor verf

De productie van een verpakking van verf voor kunstschilders nam sterk toe. De verpakking, een doosje, bestaande uit 2 ongelijke delen welke middels een scharnier zijn verbonden. In de bodem is een verdeling aangebracht voor diverse verfproducten, het deksel is vlak aan de binnenzijde om het mengen van kleuren mogelijk te maken.

Productie van beide delen vindt tegelijkertijd plaats met een 1 + 1 voudige matrijs. Voorheen werden de scharnieren van beide helften door verpakkingsmedewerkers in elkaar geklikt en vervolgens werd het complete doosje verpakt. Dit was een bewerkelijke handeling omdat naast assembleren eerst beide helften welke door elkaar in een grote doos lagen uitgezocht moesten worden. Door de gestegen aantallen was er de noodzaak om 24/7 volautomatische productie te draaien. Bij deze productie worden de losse delen door de robot uit de matrijs uitgenomen.

Als eerste wordt de aanspuiting in de maalmolen afgelegd zodat dit materiaal niet verloren gaat. Na deze stap wordt de onderkant van het verfdoosje in een frame geplaatst. De 6-assige robot klikt door middel van een draaiende beweging de bovenkant op de onderkant van het doosje. Nadat de scharnierverbinding gemaakt is wordt de kliksluiting van het product gesloten en het product in een doos gedaan.

We vertalen uw idee naar een kansrijk product!

Neem contact op met ons!